Antidebikutalni madraci

Madrac koji se sastoji od mnogo povezanih komora, koje se pune i prazne zrakom iz kompresora. Njegove zračne komore koje se pune i prazne smanjuju stalni pritisak tijela na istoj točki,te na taj način sprečava nastanak crvenila, rana, natisaka i dekubitusa na tijelu ležeće osobe. Antidekubitalni madrac sa kompresorom poboljšava perifernu i dubinsku cirkulaciju kože, djeluje stimulirajuće na okolna tkiva, mišiće i proprioceptore u njima, ujedno je i masaža tijela. Namjenjen je svim oboljelim osobama koje dugo vremena borave u krevetu. Na kompresoru se može podesiti jačina protoka zraka, odnosno tvrdoća antidekubitalnog madraca. 

NEPROPUSNE NAVLAKE - u potpunosti oblažu i štite madrac od prodora tekućina, te ga tako ostavljaju higijenski čistim. Napravljena je od posebnog mekanog i vodonepropusnog materijala, te se može higijenski očistiti pranjem na visokim temperaturama. 

Bolesnički kreveti

BOLESNIČKI KREVET, METALNI - Ovaj model odlikuje se po jednostavnosti i funkcionalnosti, izuzetno je stabilan i pouzdan. Njegova podnica sačinjena je od čvrstog i laganog metala . Krevet je opremljen el. motorima kojima se može podešavati visina uzglavlja i visina podnice preko upravljača, visina nogu se regulira ručno. Prednja i stražnja strana kreveta je obložena sa drvetom, u kojima su el. motori, a isto kao i ispod uzglavlja. Krevet ima bočne stranice koje daju više sigurnosti pri ležanju, a mogu se i preklopiti. Uz krevet se nalazi trapez sa rukohvatom i kotači sa kočnicama i madracom. 

BOLESNIČKI KREVET, DRVENI - Ovaj model je izuzetno elegantan i funkcionalan, opremljen je el. motorima koji omogućuju promjenu položaja kako uzglavlja tako i nogu, te na taj način osigurava ergonomski položaj tijela u ležećem ili sjedećem položaju. Sve funkcije promjena položaja vrše se preko upravljača, a osigurava upravljanje visinom uzglavlja, nogu i podnicom cijelog kreveta. Model je opremljen latoflexom , drvenim prednjim, stražnjim, te bočnim stranicama koje se mogu podizati i spuštati, također je opremljen trapezom sa rukohvatom, kotačma sa kočnicama i madracom. 

Bolesnički ormarić

BOLESNIČKI ORMARIĆ, METALNI - S pločom za hranjenje. Mehanizam ploče za hranjenje integriran u korpus. ormarića, ploča podesiva od 73-108 cm. Ladice dostupne obostrano. Izrađen od pocinčanog lima, zaštićen elektrostatskim nanošenjem praškaste boje 

BOLESNIČKI KREVET, DRVENI - Izrađen od melamina. S pločom za hranjenje. Namijenjen krevetima s drvenom oblogom. 

Invalidska kolica

na klasičan ručni pogon, idealna za unutarnje i vanjske terene, masivna konstrukcija osigurava stabilnost i izdržljivost u svim situacijama. Sklopiva rama osigurava više korisnog prostora i lakše pospremanje kolica. Rukohvati se mogu maknuti te na taj način omogućuju lakši transfer osobe u kolicima na drugu podlogu. Držači za noge su sklopivi te se mogu skinuti ukoliko je potrebno.
Obje funkcije vrše se pritiskom na odgovarajući osigurač na rami kolica, udobno i čvrsto sjedište osigurava dobar položaj tijela i lako upravljanje, a za sigurnost se brinu prednje i stražnje kočnice.
Stražnji pogonski kotači imaju obruč za pokretanje, a prednji mali su pokretljivi u svim smjerovima te olakšavaju manevarske sposobnosti kolica na malom prostoru. Osim korisnika kolica upravljanje može vršiti i druga osoba preko ručki na naslonu, te uz kočnice može kontrolirati vožnju korisnika. 

Toaletna stolica

PRINCEZA - odnosno toaletna stolica, potrebna je za osobe kojima je narušena pokretljivost. Koristi se za veliku i malu nuždu, te se stavlja u blizinu osobe.
Sjedište je anatomski oblikovano ispod kojega je posuda kojom se lako koristi. Na sjedištu je mekani jastuk koji osigurava udobnije sjedenje, bočni rukohvati se mogu ukloniti te na taj način olakšati transfer osobe, nosači za noge su isto sklopivi te se mogu maknuti.
Princeza je opremljena malim kotačima i kočnicama te se može koristiti i kao stolica za transfer osobe u drugu prostoriju, za tu radnju upravljanja toaletnom stolicom potrebna je pomoć druge osobe. PRINCEZA JE IZUZETNO ČVRSTO I STABILNAO POMAGALO. 

POVIŠENA WC DASKA - služi kao pomoć pri obavljanju nužde na toaletu. Idealna za sve osobe koje imaju poteškoća pri ustajanju i sjedenju na toaletu. Povišena wc daska opremljena je pomičnim rukohvatima, visina daske se može regulirati, prilagodljiva je za gotovo sve klasične toaletne školjke. 

STOLICA ZA KADU - služi kao pomoć pri obavljanju aktivnosti kupanja ili tuširanja. Osoba sjedi u sigurnoj i ergonomski oblikovanoj stolici. Stolica je sklopiva i opremljena ne klizajućom površinom. Pomagalo se lako higijenski održava i čisti. 

Scalamobil

Aparat za prijevoz nepokretnih osoba po stepenicama. Scalamobil je opremljen vlastitim kolicima ili stolicom za prijevoz osoba. Upravljanje i balans tokom transfera po stepenicama vrši druga osoba. Aparat se pokreće vlastitom baterijom i motorom 

Hodalice, štake i štapovi za hodanje

Omron M10-IT tlakomjer za nadlakticu

Potpuno automatski tlakomjer na nadlakticu s Intellisense tehnologijom koja jamči precizno i ugodno mjerenje tlaka. Otkriva i ukazuje na jutarnju hipertenziju i nepravilan srčani ritam. Izračunava prosječnu vrijednost za jutarnja, večernja i automatska mjerenja. Prikazuje samo pouzdane rezultate mjerenje. Točnost potvrđena kliničkim ispitivanjima. 

DETALJNIJE O PROIZVODU:
Potpuno automatski tlakomjer za nadlakticu sa naprednom tehnologijom praćenja jutarnje hipertenzije i velikom manšetom.

Funkcije:
- Intellisense tehnologija 
- Mogućnost spajanja na računalo 
- Trodijelni zaslon ( sistolički/dijastolički tlak/puls) 
- Prikaz vremena i datuma mjerenja
- Veliki zaslon i tipke
- Indikator hipertenzije ukazuje na povišeni krvni tlak 
- Detektor nepravilnog srčanog pulsa
- Izračun prosjeka 3 mjerenja krvnog tlaka
- Automode : automatski se vrše 3 mjerenja krvnog tlaka 
- Klinički validiran (IP + BHS ) protokol - jamči točnost mjerenja 

TENS E4 za napetost, umor i bol u mišićima

Električni neurostimulator rješava boli i napetosti u mišićima. Može biti korišten na nekoliko dijelova tijela, npr. na ramenima, koljenima, zglobovima, stopalima, leđima. Izvrstan je za primjenu u fizioterapiji. Iznimno je jednostavan za korištenje. korištenje TENS-a kod ukočenih mišića, nepokretnih zglobova te za osobe koje su pod stresom. 

Aparat za disanje/respirator

Set za infuziju Sistem Braun

O Domu Samobor - www.dom-samobor.comO Domu Samobor - www.dom-samobor.comO Domu Samobor - www.dom-samobor.comO Domu Samobor - www.dom-samobor.comO Domu Samobor - www.dom-samobor.comO Domu Samobor - www.dom-samobor.comO Domu Samobor - www.dom-samobor.comO Domu Samobor - www.dom-samobor.com